ნაადრევი გაჭაღარავება,გენეტიკა თუ არასწორი კვება?!

Image

ნაადრევი გაჭაღარავების მიზეზი გენეტიკაზე უფრო ხშირად რკინის ნაკლებობაა.მოულოდნელად გაჭაღარავების მიზეზი ხშირად ორგანიზმში ცილის-თიროზის უკმარისობაა.ეს ცილა ძირითადად ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებში შედის, ამიტომ ჭაღარა ნაადრევად ეწვევა მათ, ვინც სხვადასხვა დიეტით იფიტავს ორგანიზმს.შეზღუდული კვებითი რაციონის შემთხვევაში ორგანიზმი განიცდის თიროზინისა და სპილენძის მწვავე ნააკლებობას.სწორედ ეს ნივთიერებები მონაწილეობს საღებავი პიგმენტების წარმოქმნაში.

Image
ასე რომ აუცილებელია დიეტისგან თავისუფალ დღეებში მივიღოთ საჭირო რაოდენობის ცილები და სხვა საკვები ნივთიერებები.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s